keskiviikko 18. elokuuta 2010

Kesäkuulumisia ja aikaansaannoksia

Kesäkuussa käytiin lomailemassa 7-hengen porukalla Maltalla. Yllätyimme iloisesti, kun hintataso oli odotettua alhaisempi, mm. 20 km bussimatka Qawrasta Vallettaan maksoi 0,54 €. Bussit olivat kyllä todella alkeellisia (jopa 60-luvulta ja ilman iskareita), mutta siellähän matka tuntui tunnelmalliselta. (Suomessa kyllä sama kiristäisi hampaita.) Pieni saari tuli tutkittua pitkin ja poikin. Olipa todella ihana paikka.

Näkymä Vallettan keskustasta.

Tilda-kerhomme synttäriswap pyörähti jälleen käyntiin, kun Tuula täytti vuosia kesäkuussa.

Tuulalle tein Tilda-kissan (vaikka mielestäni tekemäni kissat näyttävät hiiriltä tai sioilta!!! Johtunee korvien asennosta...). Mukaan laitoin käsityötarvikkeita, suklaata ja Maltalta tuomani sormustimet.

Heinäkuussa juhlittiin Anun ja HoO:n synttäreitä. Itse en sairasteluni vuoksi juhliin päässyt. Koska juhlat olivat samanaikaisesti, tein heille samanlaiset paketit rantaenkelin hiusten väriä ja mekon koristelua lukuunottamatta. Rantaenkeleiltä jätin siivet pois. Mukaan laitoin kangasta, nauhaa ja herkkuja.

Anun lahja

HoO:n lahja

Heinäkuun lopussa PeeKaan Paula järjesti kankaanvärjäyskurssin. Ensimmäisenä päivänä teimme kylmävärjäystä Semitone-väreillä (yön yli -menetelmällä) ja seuraavana päivänä kankaanmaalausta Emotuotannon väreillä.

Edellisenä päivänä kylmävärjätyt kankaat huuhdeltiin runsaalla kylmällä vedellä niin kauan, ettei irtoväriä enää sanottavasti irronnut. Huuhtelun jälkeen kankaat laitettiin kuumaan veteen ja kiehautettiin.
Värjäykseen päätyivät äidiltä saamani ainakin 50 vuotta vanhat lakanat (tuleepahan käytettyä), lisäksi värjäsin ristipistokankaita (pellavaa, aidaa ja flobaa) sekä -lankoja.

Elokuun Tilda-synttärisankari Sinistä ruutua, sai neulavihkon, käsityötarvikkeita, kynttiläpurkin ja suklaata.Neulavihko on Le Bonheur des Damesin kesä-malli.

Ystäväni Katariinan saavutettua ikäni, päätin muistaa hänen syntymäpäiväänsä tyynyllä.

Pistelin itsevärjäämälleni aida-kankaalle Couleur d'Etoilen Les Lettres de Plume-mallista K-kirjaimen. Langat valitsin aivan omasta päästä. Kangas on Eurokankaan Salzburg (todella miellyttävä käsitellä).

Tilda-kerhomme jäsen Aino ei ole tänä vuonna mukana synttäriswapissa, mutta päätin siitä huolimatta muistaa häntä syntymäpäivänään.

Ainolle pistelin Elizabeth's Designsin Dear Friend-mallin Ikean laatikkoon ja täytin sen suklaalla. Kangas on itsevärjättyä davosaa. Koska kankaalle oli hankala pistellä yhden yli, eikä erikoispiston teko viinirypäleeksi onnistunut, keksin tehdä viinirypäleet helmistä. Langat valitsin tähänkin työhön oman mieltymyksen mukaisesti.

10 kommenttia:

♥ Sari ♥ kirjoitti...

Onpa nättiä! :) :) :)

Marika kirjoitti...

Meillä ovat lapset aina välillä puhuneet tuosta Maltasta. Kiva kuulla että oli hyvä paikka.
Olet ollut kyllä varmasti lahjustesi kanssa kiireinen !! Ihania juttuja !!

Sari (saristitching) kirjoitti...

Paljon kaikkia kauniita juttuja olet tehnyt. Malta kuulostaa mukavalta paikalta!

Lennu kirjoitti...

Oi miten ihania juttuja olet pistellyt ja paljon!! Kamalan ahkera olet ollut :) Hmm, tuo kissa ei minusta kyllä näytä yhtään miltään muulta kuin älyttömän suloiselta kissalta! Se on TOSI ihana!

Tuula kirjoitti...

Voi miten kauniita juttuja!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania juttuja <3 Voi kun saisin itsekin aikaiseksi päivittää blogia :D

-HoO

marjoriitta kirjoitti...

Loistavia juttuja, olet ollut tosi ahkera, varsinkin jos joku pisto on pistelty kahdesti. Neulavihko vie vallan mennessään. Kiitos!!!

Ninnu kirjoitti...

Kaunis kuva Maltalta! Olet tehnyt paljon ihania juttuja esim. tuo ystäväsi synttärityyny. Kankaanvärjäystulokset näyttävät kivoilta.

Sari (saristitching) kirjoitti...

Syyskuu alkoi ja minä otin taas esille ne ihanat kissataulut, jotka sinulta yhdessä syysvaihdossa sain :)

Mukavaa syksyä!

Leena kirjoitti...

Eikös vaan olekin aika kiva paikka se Malta!Meille sattu 2v.sitten,että sinä aikana oli kansallisuuspäivä heillä monenmoisine juhlineen ja lisäksi eurooppalaisilla lehtikuvaajilla oli siellä joku miittinki muutaman päivän,niin pieni saarivaltio pani parastaan.Joka ilta suuntasimme rämä-busseilla Vallettaan kulttuuria kokemaan.Voisin lähteä vaikka heti sinne uudelleen!