tiistai 11. elokuuta 2009

Uusi harrastus

Nyt se sitten alkaa... nimittäin uusi harrastus. Osallistuin eilen ensimmäisen kerran Meän tyärten minihuushollien tapaamiseen ja hurahdin kerralla minimaailmaan. Oma nukkekoti oli haaveena jo pikkutyttönä ja nyt on tarkoitus tehdä siitä totta???


Kansalaisopistolla alkaa Rakennetaan nukkekoti kahden vkonlopun kurssi syyskuussa ja ajattelin lähteä mukaan rakentamaan omaa Rauhalaa. Lainasin kirjastosta Suuren käsityölehden 11-12/2003, jossa ko. mallin ohjeet ovat. Valitettavasti ohjeet vain tuntuvat kovin hankalilta ja vaikeilta näin ensi silmäyksillä. Saa nähdä kuinka pelkistetty mallista tulee vai päädynkö lopulta ostoversioon.


Ristipistoilin vauvakortin sisarelleni, josta on tullut 24.6. pienen poikavauvan äiti.

11 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Kiva kortti. Onnea tädille :) Kuulostaa mukavalta tuo uusi harrastuksesi!

Mari kirjoitti...

Hieno kortti!

Tuossa Rauhalassa on muuten eri mittakaava, mitä useimmissa nukkekotivarustuksissa. Itsekin haaveilin tuosta Rauhalasta aikoinaan, mutta haave tyssäsi siihen, että siinä mittakaavassa ei tahdo saada valmiita kalusteita juurikaan, eikä myöskään kalusteiden tee-se-itse-ohjeita. Vaikka voihan niitä mittakaavoja toki sitten itse tehdessä muokata. Ajattelin vain kertoa, ettei tule yllätyksenä. :) Nukkekoteilu olisi kyllä ihanaa, mutta tarttis vähän lisää aikaa ja tilaa... ;)

Srinity kirjoitti...

Minäkin aloitan kansalaisopistossa nukkekodin teon. Ekalla kerralla valitaan malli ja toisella leikataan osat. Sitten jatkossa sitä sitten kasaillaan, koristellaan ja sisustellaan. :)

HoO kirjoitti...

Siis tuo Rauhala on ihan mielettömän suloinen ja kaunis talo! :) Täytyy sanoa, että vaikka minulla on jo kaksi ihanaa taloa, niin silti voisi vielä ottaa vaikka yhden tuollaisenkin! ;)

Tuohon Marin sanomaan vielä kommentoin, että tarkista ihmeessä missä mittasuhteessa taloasi alat rakentamaan. Yleinen mittasuhde on 1:12, mutta esim. Lundby-koko on 1:16. Jos Rauhala on "väärässä" mittasuhteessa, niin pystyyhän ne ohjeet muokkaamaan ennen rakentamisen alkua.

On kyllä hurjan mukavaa, kun liityit miniporukkaamme :D

Ps. Kortti on muuten tosi kaunis. Joko "Albert" on kastettu?

Teija kirjoitti...

Rauhalan suhde on 1:14. Olen miettinyt talon muuttamista 1:12, mutta pelkään, että siitä tulee minun laskutoimituksilla susi.
Ei ole "Albertilla" vielä nimeä. Ja HoO kerhoonne oli tosi mukava liittyä.

vattumato kirjoitti...

Tuo Rauhala on aivan ihana! kun aikanaan tuo lehti tuli ihastuin heti. Jos vaan joskus jaksaisi ja ehtisi...

Tuula kirjoitti...

Jaahas! Ei kun lisää tunteja Teijan vuorokauteen kiitos! Ota lehti mukaan lauantaina niin katsotaan sitä laskutoimitusta. Puoliso on aika haka näissä, voisi varmaan laskea ne sulle.

HoO kirjoitti...

Uskon, että saamme mittasuhteet vielä kohdalleen, mutta toisaalta tuo 1:14 ei ole ees paha. Luultavasti sitä ei edes huomaisi todellisuudessa, että talo on hiukan pienemmässä mittasuhteessa :) Mutta siis, jos tahdot suhteen muutettavan, niin varmasti siinä onnistumme - tai ainakin Tuulan puoliso onnistuu! Eiköstä vain? :D

Marika kirjoitti...

Onnea tädille myös minunkin puolestani !

Marja-Liisa (Oupsi) kirjoitti...

Ootpa keksinyt itsellesi harvinaisen mukavan uuden harrastuksen! :) Oma neuvoni on, että tee taloon tarpeeksi korkeat huoneet. Aloittelijan virhe yleensä on, että tulevat liian matalat ja sitten on hankala sisustaa eikä näytä hyvältä. Itse aloittelen neljännen vuoden miniasioita opettaen! Tervetuloa minimaailmaan!

Teija kirjoitti...

Kiitos kommenteista ja opastuksista. Itse tässä todellakin pähkäilen onko 1:14 sitten harmittavan pieni.